Miro Jankes
Makaróny s cesnakom, paradajkami a tuniakom
Pokračujem v uverejňovaní fotoreceptov z mojej rubriky Kuchárska kniha pre úplných začiatočníkov. Toto jedlo dokáže pripraviť aj človek, ktorý ešte nikdy v živote nič neuvaril.
Raz na to možno prídem. Zoznam autorových rubrík: Slovník cudzích slov, Rozhovory, Moje knihy, postrehy, Autozážitky, cudzie perie, Fototúlačky, Kuchárska kniha pre úplných za, mamonár, Nezaradené, Súkromné, 80 strán, S kreslenými vtipmi
Pokračujem v uverejňovaní fotoreceptov z mojej rubriky Kuchárska kniha pre úplných začiatočníkov. Toto jedlo dokáže pripraviť aj človek, ktorý ešte nikdy v živote nič neuvaril.
Recept je od kolegyne z roboty. Škvarkovníky napiekla na rozlúčku s inou kolegyňou, ktorá odchádzala do dôchodku. Nevedeli sme sa ich dojesť. Viem, ako by mali chutiť a ako by mali vyzerať. Pokúsim sa k tej chuti aspoň trochu priblížiť. Je to môj prvý pokus s kysnutým cestom.
Voľný deň. Vybrali sme sa so ženou na huby. Okrem jednej veľkej bedle a niekoľkých suchohríbov sme našli aj za košík masliakov. Mali sme z čoho vyberať. Zobrali sme iba tie zdravé a mladé.
Žena zostala na nejaký čas u vnučky, preto som sa vrátil k vareniu. Ponúkam jednoduchý recept na dobrú polievku.Potrebujeme:400 g čínskej kapusty400 g paradajokjeden väčší pór2 lyžice olejamleté čierne korenielyžička soli
Alebo granatiersky pochod. Recept pre nekuchárov, ktorí sa rozhodli niečo si uvariť.
Občas sa stane, že žena nie je niekoľko dní doma. Chodieva služobne do iných miest, niekedy aj do iných štátov. Preto v mojej kuchárskej knihe pre úplných začiatočníkov postupne uverejňujem jednoduché jedlá, ktoré dokáže navariť aj chlap.
450 g hovädzieho mäsa450 g bravčového mäsa5 väčších cibúľ3 strúčiky cesnakumasť alebo olejrascačierne mleté koreniečervená paprika sladkáčervená paprika štipľavásoľ1 kg zemiakov
BORŠČČo by sme mali mať doma: oheň alebo plynový, prípadne elektrický sporák5 litrový hrniec s pokrievkoudrevenú vareškuostrý nôž na krájanie mäsa a cvikledrevenú doštičku - lopárikstrúhadlozdroj pitnej vody