Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Praženica z masliakov (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť

 

mnam.. uz len pocutie slova masliak mi vyvolava hlad.. :)
 
Hodnoť

 

da sa niekde kliknut na karmu - - - - ?
hnusne, odporne a slintavo zavidim, fuj aka som zla
 
Hodnoť

 

mňam :) kvôli tebe musím teraz večer niečo zjesť
 
Hodnoť

Mnamkári,chodte do lesa,kde

sú borovice tak velkosti vianočného stromčeka a múžete masliaky kosiť!!
V okruhu rúk som včera napočítal vyše 2O ks a to len tie najväčšie...
K autorovi: na kýho dasa treba masliaky dlhšie dusiť??!! Ved sú hotové tak max.3 min,inak sú jak blato:(
 

 

Nechcel som ich jesť surové. že vraj potom po nich bolí brucho.
 
Hodnoť

 

Spravodlivosť existuje. Praženica má vyššiu karmu ako politika.
 

(spravodlivost existuje) na druhu

prazenica aj slovenska politika davaju rovnaky vysledok :(
 
Hodnoť

 

huby by sa mali minimálne 20 min.dusiť či variť. To je pre bezpečnosť,ale zároveň vtedy aj dobre zmäknú ... potom je tá praženica taká vláčna,huby sa rozplývajú na jazyku .... A dobre je variť s rascou a nakoniec posypať červenou paprikou ....
 

 

ono, tie huby budu sice krasne vlacne ale uz nebudu mat ziadnu chut. my sme huby nikdy nevarili ani nedusili, ked sa robila prazenica, tak sa len kratko podusili /ziadnych 20 minut/ a potom sup vajicka. inac stracas tu nadhernu aromu
 

 

Ved to je kulinarska genocida!
 
Hodnoť

Dobre si synku urobil,

keď si podľa mamkinho vzoru stiahol z masliakov kožku! :o)))
Jeden môj kolega mal priateľov z Nemecka, ktorí chodili každý rok ku nemu na chalupu na Kysuciach. Jeden víkend boli na hubách a priniesli takisto celý košík krásnych masliakov. A hneď, že to bude senzi praženica. Masliaky ako-tak očistili od ihličia a hliny a dali sa ich krájať. Kolega ich upozornil, že treba tú slizkú kožku stiahnuť. Ale - vraj - čože tam po kožke, v praženici na cibuľke sa to stratí, oni sú hladní a kto by sa s tým papral.
Tak sa aj stalo. Praženicu zjedli ako nič. Lenže prišla noc a s ňou problémy. Kolega hovoril, že celú noc presedeli podriemkávajúci na malej verande v blízkosti kadibúdky, pretože sa tam všetci traja návštevníci (kolega praženicu odmietol) striedali po celú noc.
Takže z toho plynie ponaučenie, že treba mnoho vecí robiť tak, ako ich robili naše mamy! :-DDD
 

 

Ja tiež nie vždy dávam tu kožu dole a ešte som nikdy žiaden problém nemal. Na druhej strane sa držím zásady,že tepelná úprava húb má trvať minimálne 20 minút.
 

Nuž,

domnievam sa, že to závisí od druhu húb. Napr. kuriatka, hlivu, alebo michalky možno. Ale u hríbovitých húb, alebo šampiňónov (ktoré pridávam do niektorých šalátov surové), by to bolo zbytočné a skutočne by sa asi aróma húb troška vytratila. Dokonca u takej baranej hlavy, z ktorej je praženica naprosto fantastická, ale aj vysmážané rezne - to by predsa nikto 20 minút nepripravoval. V praženici by z nich bola kaša a pri smažení zasa spálená podrážka.
Takže na druhu húb záleží - ako sa u nás hovorí - čo Mariška móže a čo nemóže. :-)
Každopádne dobrú chuť! :o)))
 
Hodnoť

 

Tiez som mala dnes chut na masliaky. Lenze ja na huby nechodím, tak som si kúpila kuriatka a spravila ich na smotane so zemlovými knedlickami. Ale tie masliaky najneskor do víkendu zozeniem.
 
Hodnoť

 

a teraz o tristvrte na jedenast na hoteli mam kde ist zhanat prazenicu ??????
 
Hodnoť

Krásny článok.

Osobne by som síce nepoužil olivový olej, ale maslo a aj trochu citrónovej šťavy (potom tie huby tak neztmavnú).
Inak aj moja stará mama, keď čistila masliaky, tak z nich sťahovala tú lepkavú kožku. Ja mám tú výhodu, že keď rastú, tak beriem len hríby dubové, smrekové, či bronzové a sem tam bedle a plávky. Iné huby aj napriek tomu, že sú výborné jednoducho zbierať nemusím.
 
Hodnoť

Z masliakov je lepšia omáčka než

praženica. Túto praženicu nezávidím len preto, lebo som sa v utorok - hľadám vhodné slovo, ale nenachádzam - nažral takej istej, ale zo suchohríbov.. Bolo mi trocha zle, lebo sme nemali iný, než totálne čerstvý chlieb.. :o))
 

 

aha, tebe sa da kliknut na K-
co sa tu vsetci tak hnusne vychvalujete, fuj :D a ja tu len ticho sedim a zavidim
 

 

Nezáviď - nie je to pekné.. :o)
Inak, som prekvapený, pretože raz tuším Knotekovci hovorili, že v Írsku je húb až no..
 
Hodnoť

Mňam

u nás sú teraz huby na dennom poriadku na každý spôsob. V susednej dedine tieto masliaky vôbec nezbierajú, hovoria im "sviňúrky" a preto mi stačí prejsť len po chodníku a povyberať najkrajšie.
 

1 2 >

Najčítanejšie


  1. Martin Borguľa: Ceny nehnuteľností stále rastú. Riešením pre ľudí budú štátne nájomné byty 231
  2. Věra Tepličková: SMER-SD upozorňuje na údajné praktiky SD a ... nič? 132
  3. Jozef Sitko: Aj nová lož poslankyne SaS provokovala premiéra 81
  4. Mišo Šesták: Keď urazíte Rusa alkoholom 77
  5. Věra Tepličková: Vážení Pán premiér 72
  6. Ľubor Bystrický: Logika podľa Igora M. 46
  7. Miroslav Galovič: Rátanie kamalások V. Niekedy sa veci vymknú z rúk. A nielen veci. A nielen z rúk... 46
  8. Martin Droppa: Snežný sen Borisa Kollára 40
  9. Jiří Ščobák: Ahoj Igor! Pokud budeš pokračovat s tím, co aktuálně děláš ... 32
  10. Jakub Pohle: Ako sa policajt a SISkár stretol s vybavovačom z pozadia SNS 31

Rebríčky článkov


  1. Jozef Kovalík: Zvony
  2. Ján Škerko: Úvahy o živote
  3. Štefan Vidlár: Uš je to tady, uš je to tady
  4. Július Kovács: Pozor na Hodžovom namestí dnes o 13.hod Kotlebovci!!! Neprovokujte ich ruškami !!!
  5. Roman Hutira: Čo sa 99% študentov nikdy nedozvie v škole?
  6. Marian Letko: Kollár je zrelý buď na uterák, alebo na odvolanie
  7. Jozef Kovalík: Údolie, ktoré dáva nádej
  8. Peter Biščo: Hlas, domestikovaný druh odnože Smeru.
  9. Stanislav Martinčko: Oholil prezident polície Lučanský ministerku vnútra D. Sakovú???
  10. Gabo Németh: Vietor vo vlasoch


Už ste čítali?