Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Vyprážaný karfiol (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť

Poradim ti, ak smiem.:)

Karfiol nakrajaj na jednotlive porcie. Nasledne ho vloz do studenej posolenej vody a nechaj zovriet. Hned po zovreti vypni a nechaj vo vriacej vode 5 minút. Po precedeni obaluj v zmesi muky pomiesanej s vajickom, posolenej a jemne pokorenenej asi co vajce to nie kopcovitá lyzica muky. Na zjemnenie pridaj lyzicu - dve mlieka. Nasledne dobre vyvalaj v struhanke. Vysledok bude ten, ze sa ti vajicko s mukou dostane aj do vnutra karfiolu a udrzi sa tam. Bude to blahobytnejsie. :) Pozor, postup obalovania neplati pre rezne. Tam treba poctivo muka - vajicko - struhanka. Ziadne mlieko. Vsetko dobre.
 

Toto

boli skvele rady! Ja si sice nie som autor clanku, ale vdaka za "blahobytnejsi" karfiol :-)
 

 

ak mozem k tym reznom tak skus dvoj obal resp. trojobal struhanka vajce struhanka a uvidis ten rozdiel v chuti aj korke toho rezna je to vynikajuce...odporucam
 

Pouzivam

ked smazim syr, ale na rezen som neskusil. Vdaka za tip.
 
Hodnoť

RE//

Tú poslednú placku je možno urobiť aj tak,
že posledný kus karfiolu sa rozseká "na maderu"-teda na drobno a zamieša sa do cestíčka z múky, vajec a nepatrného množstva strúhanky.
 
Hodnoť

lol, hlboké boli špinavé, alebo si ich

jednoducho nenašiel v kuchyni?
(Ja som použil plytké taniere ale lepšie sú hlboké.)
 

som "kuchár" začiatočník

a učím sa na vlastných chybách. karfiol som dnes obaľoval a vyprážal prvý krát v živote.
 

Tak skus aj tuto radu

uložiť do pamäte: ingredienci na trojobal vložiť do troch mrazničkových krabíc s vrchnákom (mám ich extra na tento účel). Moje kamošky zvyknú použiť na tie sypké veci hoci aj mikroteňák (mne je odporný). Do nich vložíš a aj obalíš naraz niekoľko kúskov ODKVAPKANÉHO karfiolu a jemne potrasieš. Zaručíš rovnomernú vrstvu a hlavne "nepoondíš" pol kuchyne.
A vyprážaš radšej ponorené v oleji v menšej nádobe, aby bol karfiol rovnomerne opražený a hlavne nie napitý masťou. Keď ho šupneš do horúceho oleja celý, vytvorí sa škrupina a tá už nepustí žiaden tuk dovnútra. Ale šikovný a dobre vyzerá to papanie.
 
Hodnoť

 

tiez som chcela navrhnut ako predosli - netreba tak velmi vela varit, ono, karfiol je uz samotny surovy jedly a ked ho prevaris, tak je rozvodneny
a tu placku staci zmiesat s trochou karfiolu a je to este lepsie - v kazdom pripade pridat cerstvo namlete cierne korenie a mozno trochu cesnaku ...
 
Hodnoť

RE//

A ešte je možné zo všetkého karfiolu urobiť také placky, naviac vylepšené drobno nasekanou šunkou a žampiónmi-hihi.
Pokračuj Martina_M...
 

 

syr - udeny syr by bol vynikajuci ... pri takychto prilezitostiach obycajne prelozim chladnicku a obycajne najdem nejaky zoschnuty kusok syra, ktory sa nehodi na priamy pokrm ale v takychto zalezitostiach si este naposledy zakrepci ....
OK, ja som syrova ...
pridat na jemno nakrajanu cibulku by nebolo na skodu ... ked nie sunka, aj salama je dobra - na taketo placky su najlepsie zvysky, ktorymi by ohrdol aj hladny havo, ale este su jedle :D
 

A uz sme len

krocik od mozocka. Menej mastne a vyborne. A ako sunka, tak aj syr su v mozocku ej chu chuuu.:)
 

 

mozocek som uz davno nejedla, ale mam nan celkom pekne spomienky z detstva .. aj na kuracie mozocky, ked sme boli decka, tak som si stale s dedkom delila kuraciu hlavu z polievky, mnam ...
 
Hodnoť

ja ten karfiol

rozdelím na porcie už surový a tak dám variť. Vodu s odpadnutými ružičkami + jedna posekaná porcia mi slúži ako základ na karfiolovú polievku. Pridám na kocky pokrájanú mrkvu, petržlen a zemiaky. Zápražka a na vrch petržlenová vňaťka. Ak varíš obielené zemiaky, môžeš doliať aj vodu z tých zemiakov a zopár uvarených pridať do polievky. Keďže je tam už aj soľ pozor na dosolenie...,_) Miesto zápražky môžeš pridať bešamel - múku roztrepanú v mlieku a máš mliečnú karfiolku..
 
Hodnoť

 

je to milé ako sa snažíš, karfiol mám tiež rada.
 
Hodnoť

Vareny karfiol?

Priznam sa, ze ma prekvapuje, kolko ludi karfiol predvara... To je vazne nutne? Nikdy sme to tak nerobili. Karfiol sa ocisti, rozporcuje na jednotlive kusocky, tie sa umyju studenou vodou, trojobal, fritak et voila!
Je to jedle, makke, jemne... alebo to predvarene chuti inak? Ak mi to niekto vysvetli...
 

 

Skúšala som aj tak, ale karfiol zostal dosť tvrdý - taký skôr "al dente". Priznám sa - nepredváram tak dlho, iba max. 5 - 10 minút a vyberiem. Navyše ho najskôr rozoberiem na porcie a až potom povarím.
 

To je tou

fritezou, co spomina darkwulf - ta vyvinie viec tepla. Osobne ale fritezu nemam rad, koli udrzbe a ja nedokazen pouzity olej pouzit znovu - bridi sa mi to. Tak potom minam obrovske mnozstva.
 

 

Presne - to isté platí a u nás. Používame ju výlučne len na Vianoce na vysmážanie rýb. Potom sa vyleje a vyčistí a zasa rok odpočíva v špajzi. Niektorí naši známi ju používajú na zemiakové hranolky kvôli deťom, vraj niekoľkokrát rovnaký olej. Ale aj keď je to Fritol, aj tak mám dojem, že sa tam tie karcinogénne látky hromadia a je to fujtajbl. :-)
 

1 2 >

Najčítanejšie


  1. Věra Tepličková: Sestričky z Kramárov, nie sú sen Kollárov, ktoré by nosili modré z neba 1 839
  2. Miroslav Lukáč: Dajte mu konečne ranu z milosti! Tára o nevine, ako predtým M.Jankovská. 1 431
  3. Michal Porubän: Urážač žien Blaha alias módny guru parlamentu..."Na scénu !!! " 1 189
  4. Rudolf Pado: Čínske záujmy nad kostol Sv. Margity? 947
  5. Monika Nagyova: Zo života vo firme snov: Vianočný večierok, na ktorý nikdy nezabudnem 914
  6. Peter Kollega: Pani Balogová, prečo SME asistuje pri samoamnestii malého Fica? 512
  7. Peter Kollega: Som zločinec a nechcem aby ma riešila Ficova kurtizána a Čižnár-Gašparovičovi protežanti 278
  8. Milan Resutík: Slovenský jakobín 262
  9. Andrea Ostrihoňová: Otužovanie NIE JE kváskovanie 228
  10. Adam Nochta: Ľuboš Blaha, ban-sexuál 216

Rebríčky článkov


  1. Štefan Vidlár: Na svatého MIkuláša
  2. Lukáš Baloga: Mäkký brexit je už takmer na dosah. Kto ustúpi?
  3. František Cudziš: O nebezpečestvách „učených kecov“ (tentoraz o termolýze vody a o „vodíkovej ekonomike“)
  4. Július Kovács: Som Boris a priatelia stala sa mi taká nehoda plus Video
  5. Vladimir Marunciak: O obzeraní sa za ženami
  6. Peter Slivovic: Pravé Ja
  7. Miriam Studeničová: Neprípustné zotrvávanie v nevedomosti a jej ospravedlňovanie
  8. Vladimír Bohm: USA je v skutočnosti bez prezidenta a potrebuje záchranu – strednej línie
  9. Mikuláš Lakatoš: Op – Ed: Community Healthcare in Slovakia – do we all have equal access to it?
  10. František Cudziš: O nebezpečestvách „učených kecov“ (tentoraz o „chaose“)


Už ste čítali?