Praženica z masliakov

Autor: Miro Jankes | 15.9.2010 o 20:57 | Karma článku: 10,59 | Prečítané:  9992x

Voľný deň. Vybrali sme sa so ženou na huby. Okrem jednej veľkej bedle a niekoľkých suchohríbov sme našli aj za košík masliakov. Mali sme z čoho vyberať. Zobrali sme iba tie zdravé a mladé.

Viac ako polovnu sme dali susede.

DSC_0671_min.jpg

Zvyšok som doma očistil.
Mamu som kedysi videl, ako z masliakov dáva dole kožu na hlavičkách. Očistil som tak huby aj ja.

DSC_0673_min.jpg

Očistené masliaky som nakrájal na malé kúsky, posolil ich a nechal pol hodinu odstáť.

DSC_0676_min.jpg

Na očistené množstvo bude stačiť 5 vajec.

DSC_0677_min.jpg

Po polhodine státia som si v liatinovom hrnci zohrial menšie množstvo olivového oleja a huby na ňom podusil. Dusil som ich trochu dlhšie, aby zmäkli.

DSC_0680_min.jpg

Pridal som korenie a vajcia, ktoré boli pripravené v osobitnej nádobke. Rozmiešané a osolené.

DSC_0681_min.jpg

Za neustále miešania na miernejšom ohni som počkal, kým vajcia zhustnú.
Podával som to s chlebom.

DSC_0682_min.jpg

Chutili podobne ako tie mamine.
Dobrú chuť.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Nicholsonová: Dúfala som, že Matovič ako premiér odloží vzťahovačnosť

Rozhovory ZKH s europoslankyňou Luciou Ďuriš Nicholsonovou.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Gröhling je zrelý na demisiu

V Hirošime otvorili školy dva mesiace po naozajstnej atómovke.


Už ste čítali?