Polievka z čínskej kapusty

Autor: Miro Jankes | 14.7.2010 o 1:47 | Karma článku: 11,03 | Prečítané:  10034x

Žena zostala na nejaký čas u vnučky, preto som sa vrátil k vareniu. Ponúkam jednoduchý recept na dobrú polievku. Potrebujeme: 400 g čínskej kapusty 400 g paradajok jeden väčší pór 2 lyžice oleja mleté čierne korenie lyžička soli

Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky

DSC_0679.jpg

Do hrnca dáme dve lyžičky oleja, necháme zohriať. Nasypeme cibuľu a miešame, kým nezosklovatie.

DSC_0680.jpg

Čínsku kapustu zbavíme nečistôt, prípadne vonkaších listov a nakrájame ju na rezance. Ja som zo skoro kilovej hlávky použil na polievku polovinu. Druhú som neskôr využil na šalát.

DSC_0683.jpg

DSC_0684.jpg

Očistil a nakrájal som si väčší pór.

DSC_0685.jpg

DSC_0686.jpg

DSC_0687.jpg

A tiež paradajky.

DSC_0688.jpg

DSC_0690.jpg

Všetko som to dal do hrnca s pripravenou cibuľou.

DSC_0691.jpg

Pridal som mleté čierne korenie, podlial trochou vody a dusil v uzavretom hrnci na miernom ohni asi 15 minút, kým čínska kapusta nezmäkla. V originál recepte sa píše, že treba ešte pridať zeleninový vývar a trochu mletého koriandra. Ja som nič z toho nepotreboval. Nakoniec som polievku osolil a za chvíľu sa mohla jesť.

DSC_0695.jpg

Dobrú chuť.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Nicholsonová: Dúfala som, že Matovič ako premiér odloží vzťahovačnosť

Rozhovory ZKH s europoslankyňou Luciou Ďuriš Nicholsonovou.

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Gröhling je zrelý na demisiu

V Hirošime otvorili školy dva mesiace po naozajstnej atómovke.


Už ste čítali?