Nakladaný syr

Autor: Miro Jankes | 6.12.2009 o 13:05 | Karma článku: 11,47 | Prečítané:  4441x

Na túto pochúťku potrebujeme sklenený pohár so širším hrdlom,

3 - 5 syrov s ušľachtilou plesňou na povrchu (Camembert, Hermelín...),
dve cibule,
3 strúčky cesnaku,
mleté čierne korenie,
mletú sladkú papriku,
celé čierne korenie,
bobkový list,
olivový panennský olej

Pripravíme si umytý sklenený pohár.

DSC_0741_small.jpg

Syr rozbalíme a ostrým nožom rozrežeme na tri časti. (Niektorí ľudia ho krájajú na kocky, alebo trojuholníky.)

DSC_0747_small.jpg

Nakrájame si cibuľu na kolieska, cesnak na tenké plátky

DSC_0753_small.jpg

Jednotlivé kolieska syru posypeme čiernym korením, mletou sladkou paprikou a ukladáme do pohára. Striedame vrstvu cibule s vrstvou syra. Občas prisypeme plátky cesnaku. Okrem mletého čierneho korenia môžeme použiť aj provensálske korenie alebo chili.

DSC_0754_small.jpg

Keď máme pohár plný, na vrch dáme dva lístky bobkového listu a pokrájanú feferónku alebo papričku "baraní roh" a celé to zalejeme panennským olivovým olejom.

DSC_0760_small.jpg

Môžeme pridať ešte celé čierne korenie.
Tí, ktorým vadí prenikavá chuť a vôňa olivového oleja môžu vyskúšať olej slnečnicový, alebo olivový a slnečnicový olej zmiešať v pomere 1:1.
Ak bol syr pred uložením do fliaš zrelý, můžeme odložiť do chladničky. Ak nie, necháme tri dni pri izbovej teplote dozrieť a až potom odložíme do chladničky.
Po niekoľkých dňoch (čím dlhšie, tým lepšie) možno konzumovať.
Najlepšie podávať ku pivu.

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

KOMENTÁR PETRA TKAČENKA

Gröhling je zrelý na demisiu

V Hirošime otvorili školy dva mesiace po naozajstnej atómovke.


Už ste čítali?