Makaróny s cesnakom, paradajkami a tuniakom

Autor: Miro Jankes | 13.9.2016 o 13:37 | Karma článku: 3,74 | Prečítané:  467x

Pokračujem v uverejňovaní fotoreceptov z mojej rubriky Kuchárska kniha pre úplných začiatočníkov. Toto jedlo dokáže pripraviť aj človek, ktorý ešte nikdy v živote nič neuvaril.

Čo potrebujeme:

jednu hlávku cesnaku (asi 10 strúčikov)
tri paradajky
makaróny (Ja som použil celé 500g balenie z tvrdozrnnej pšenice)
dve malé konzervy tuniaka vo vlastnej šťave. (Môže byť aj v oleji)
olej
soľ
čierne mleté korenie
tvrdý syr na strúhanie

Ako to urobíme:

Hlávku cesnaku rozoberieme, jednotlivé strúčiky olúpeme a nakrájame na asi 1 mm hrubé plátky.

Na panvicu nalejeme trochu oleja. Na ňom cesnak mierne opražíme.

Umyjeme si tri paradajky.

Ja som ich zbavil zelených stôp po stopkách a olúpal som ich, pretože nemám rád tuhú šupku v jedle.
 

Nakrájal som ich na kocky a pridal k opraženému cesnaku. Spolu som to na miernom ohni dusil kým sa paradajky takmer nerozpadli.
 

Otvoril som si dve konzervy tuniaka. Použil som tuniaka vo vlastnej šťave. Môže sa použiť aj tuniak v oleji. Pridal som to do udusených paradajok a nechal prejsť varom. Trochu som to okorenil mletým čiernym korením a tiež trochu posolil.
 


Do väčšieho hrnca som si dal zovrieť vodu. Osolil som ju jednou malou lyžičkou soli.
Keď voda zovrela, vložil som do nej makaróny a za neustáleho miešania som ich na miernom ohni podľa návodu varil asi 12 minút.
 

Keď boli makaróny uvarené, precedil som ich cez sitko a zmiešal s pripraveným tuniakom.
Na vrch som nasypal trochu nastrúhaného tvrdého syra.

Dobrú chuť.
 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

SVET

Nad Ukrajinou zabíjal ruský Buk z územia separatistov

Pri tragédii spred dvoch rokov zomrelo 298 ľudí na palube letu MH17.

DOMOV

Primár onkologického ústavu mal zobrať úplatok, zadržala ho polícia

Onkologický ústav sa k prípadu nevyjadril.


Už ste čítali?